14 Nisan 2018 Cumartesi

Bir devrin tüm delikanlı ülkücülerine!

"Dilâver Cebeci'nin, şiirlerinde resmettiği bir tabloda yaşadılar hep.. Dudaklarında sevda türküleri mırıldandılar, saçlarında kurt nefesi rüzgârlar vardı hep.. Küllenmiş ocakları yeniden tutuşturdular, bacalarından duman duman tüttüler hep..
Onlar Oğuz mayası, gök ışığın erleriydi, düşmanların göğsünde kalırdı pençe izleri hep.. Gençliklerini damarlarına hapsettiler, kaç kere yaşanmış cenglere girdiler hep..

Onlar bu dünyaya 'li yâ'budun' diyerek gelmişlerdi, konaklı sofralı tuğralıydılar, bir dilim ekmekle doya geldiler hep.. Din-ü devlet ile mülk-ü millete asi olmadılar, uya geldiler hep..

Ünlü şehirlerde ünsüz gezdiler, bazen de bir sessiz köye geldiler hep.. Yedi göbek nesilleri helâldi, helâl rızıkları yiye geldiler hep.. Onların dağları Tanrı'ydı, Süphan'dı, Nur'du, göklerin sesini duya geldiler hep..

Bu topraklarda bin yıldır 'vatan' diyenlerin kelleleri koltukta olurdu, kelleyi koltuğa alarak yaşadılar hep..

Nerede bir Türk varsa, nereye bir Türk'ün kanı damladıysa, nerede bir Türk balası tebessüm ettiyse orayı vatan bildiler, uzak uzak diyarlarda çarptı çatal yürekleri hep..

Genç omuzları, kanlarıyla gelincik tarlasına dönüştürdükleri vatanın her karışında şehit düşen arkadaşlarının bedenlerini taşıdı, dökülen kanların intikamlarını aldılar hep..

Gözleri ufukta, elleri tetikte, kulakları Otağ'da olurdu, emir demiri keserdi hep.. Otağ'ın içini, Otağ'da olan biteni hiç merak etmediler, kalpleri sapasağlamdı, itimat üzre sırat-ı müstâkimde kaldılar hep..
Gün geldi, uğruna hayatlarını, gençliklerini, istikbâllerini fedâ ettikleri devletin terâzisinde, devletin düşmanı olarak bilip savaştıklarıyla birlikte tartıldılar, aynı sehpalarda, aynı ilmeklere geçti boyunları, aynı hücrelerde soldu benizleri hep..
Aynı askılara asıldılar, aynı cereyanlara verildiler, aynı falakalara yatırıldılar hep.. Aynı hücrelerin aynı rutubetlerini soludular hep..
Merhum Muhsin Başkan'ın tâbiriyle; "Aynı ülkeyi paylaşamayanlar aynı hücreleri, aynı koğuşları paylaştılar" hep..
Ve.. Kimileri siyâsetin kirli dehlizlerinde kayboldular, kimileri de bir köşeye çekilip siyâset denilen orta oyununu acı tebessümlerle uzaktan izlediler hep..
Siyâsetin kiri pasıyla bir devrin delikanlılarının âlemde nasıl perişân olduklarını seyrettiler hep.." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder