8 Nisan 2018 Pazar

Din güncelleme kabul etmez.

İslam'ın temel kaynağı vahiydir. Kuran'dır. Dine kimse güncelleme getiremez. Din güncelleme kabul etmez. Dine kimse birşey ekleyip çıkaramaz.
Siz devleti yönetenler olarak din alanına müdahale etmeyin. Sizler tam laikliği uygulayın. Binlerce yıldır İslam'ı güncelleme gafleti ile uydurulmuş; uyduruk hadisler, mezhepler, ilkel tarikatlar ve uyduruk içtihat ile mücadele edin.
Günlük ve durumu kurtarma menfaatleri ile devleti cemaat ve tarikatlara teslim etmeyin. Tüm bu cemaat ve tarikatların devlet yapısında örgütlenmesine izin vermeyin.
Mesela Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranları dinsiz tanıtıyorsunuz! Peki siz Onlar gibi cebinizden para vererek bir Kuran meali yazdırdınız mı? (Elmalılı Hamdi Yazır mealleri). Bugün askeri okullarda okuttugunuz bizzat hazırlamış olduğunuz bir eseriniz var mı? (Askere din kitabı gibi). İlkokullarda okuttuğunuz din kitaplarının kalitesi nedir?
Okullarınızda felsefenin ve akılcı düşüncenin gelismesi için ne kadar çaba harcadınız? Yoksa hâlâ İslam dünyasında akıl ve düşüncenin önüne geçip bunlara set çekmiş Gazali kafasında mısınız?
Ve daha önemlisi sizler din gibi temiz, vicdani ve bireysel bir değeri politika gibi kirli işlerden ne kadar uzak tutabildiniz? Yoksa iktidarınızı güçlendirmek için bazen kullanma ihtiyacı hissettiniz mi?
Sizler günün muktediri olarak elinizin altındaki diyaneti bu Hacı-hoca, molla takımından uzak tutup bunlara karşı çalışmalar yapması için telkinde bulundunuz mu?
Dini güncellemek yerine kendinizi güncellemeniz ve laik devlet düzenini yerleştirmeniz daha isabetli ve faydalı olacaktır. Hem din hem devlet ve hem de hepimiz için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder