3 Mayıs 2018 Perşembe

3 Mayıs Türkçüler Günümüz Kutlu Olsun

“Ben Türk’üm ve Türk Milletini seviyorum” diyenler 3 Mayıs Türkçüler Günümüz kutlu olsun.
Türkçüler gününün kaynağını özetle açıklayacak olursak:
Dönemin başbakanı Şükrü Saraçoğlu 05 Ağustos 1942 tarihinde Meclis kürsüsünden okuduğu kabine programının sonuç kısmında;
“Biz Türk’üz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız. Bizim için Türkçülük bir kan meselesi olduğu kadar bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan veya azaltan Türkçü değil, çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz. Ve her vakit bu istikamette çalışacağız.” Diyerek devletin temel ülküsünü anlatmaya çalışmıştır.
Büyük Türkçü Nihâl Atsız Bey de devletin ülküsünün Türkçülük ve dönemin Başbakanı Saraçoğlu’nun da Türkçü olduğu inancı içindedir. Buna karşılık devletin her tarafına hain kadroların yerleştirilmekte olduğunu görmektedir. Atsız Bey, başbakan Şükrü Saraçoğlu’na bu durumu Orhun Dergisi’nde yazdığı iki açık mektup ile ifade eder. Atsız Bey bu mektuplarından dolayı mahkemeye verilir.
26 Nisan 1944’te Ankara’da başlayan yargılamanın ilk duruşmasında salon, dönemin üniversite gençliği tarafından hınca hınç doldurulur.
Duruşma 3 Mayıs 1944’e ertelenir.
3 Mayıs 1944’te Türk gençliği bir volkan gibi patlar. Türklük ülküsüne ve onun ideolojik lideri, hocası Hüseyin Nihal Atsız’a sahip çıkmak için Ankara Adliyesinin koridorları, salonları doldurulduğu gibi adliyenin önü de yüzlerce genç tarafından doldurulur. Topluluğun bir kısmı adliyede Atsız’ı yalnız bırakmazken diğer binlerle ifade edilen büyük bir topluluk Ulus Meydanına doğru protesto yürüyüşüne geçer.
Yargılama sonunda aralarında Alpaslan TÜRKEŞ’in de bulunduğu sanıkların bir kısmı hapis cezasına mahkum edilmişse de temyiz aşamasında 2 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesi, “Bu nümayiş (3 Mayıs 1944) milli bir ideolojinin, milli olmayan bir ideolojiye karşı tepkisinden ibarettir” diyerek bütün sanıkları beraat ettirir.
İşte bu “3 Mayıs” günü, Atsız Bey’in de isteği doğrultusunda 1954 yılından bu yana “Türkçüler Günü” olarak anılmaktadır.
3 Mayıs Türkçüler Günümüz Kutlu Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder