19 Mayıs 2019 Pazar

19 Mayıs'ın 100. yılı

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden, Osmanlı'nın küllerinden bir ulus inşa eden ve milli mücadelenin 'örgütlü' ilk kıvılcımının atıldığı günün 100. yıldönümü!
Atatürk'ün, 'Benim doğum günüm' diyerek Türkiye'nin doğuşu ile kendisini özdeşleştirdiği 19 Mayıs'ın 100. yılı..

Mutlu ve kutlu bir gün..

Atatürk'ün 'Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır' dediği günlerin 100. yıldönümü..

Atatürk'ün 'Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır' dediği günlerin 100. yıldönümü..

Anadolu'nun yeniden Türkleştiği 1071'in 948. yıldönümü..

Atatürk'ün; "Bu memleket dünyanın beklediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine yüksek sahne oldu" dediği günlerin 100. yıldönümü..

Atatürk'ün; 'Bu sahne, 7 bin senelik en aşağı bir Türk beşiğidir' dediği;
"Beşiği tabiatın rüzgârları salladı, beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu, sonra onlara alıştı, onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu" dediği;
"Bir gün, o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu, Türk oldu.. Türk budur, yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir" dediği günlerin 100. yıldönümü..
Türkiye Cumhuriyeti'nin, dünya siyasetinin ana rahmine düştüğü günün 100. yıldönümü..
Ve, bazı kişiler tarafından başkentimizin, milli marşımızın içinde bulunduğu 'Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez' ilk üç maddesinin değiştirilmek istendiği günlere direnişin yıldönümü..
Yani, 'Atatürk'e ait ne varsa yok edilmek' istenilen günlere direnişin yıldönümü.."
Ne Mutlu Türküm Diyene..