23 Ekim 2019 Çarşamba

NEDEN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Dünya tarihinin en büyük medeniyetlerinden biri olan Türk Medeniyeti etik ve kültürel değerler bakımından diğer bütün medeniyetlerden farklılık ve üstünlük gösterir.
1- Dünyanın bütün medeniyetlerinde kölelik sistemi olmasına rağmen Türklerde tarihlerinin hiçbir çağında kölelik sistemi olmamıştır. Kendileri köle olmadıkları gibi başka birilerini de köle yapmamışlardır. Sadece Osmanlı döneminde Araplardan gelen melanet dolaysıyla bir dönem kölelik sistemi olmuştur ama bu bir Türk geleneği olmamıştır.
2- Dünyanın diğer medeniyetlerinde homoseksüellik ve ensest ilişkiler oldukça yaygın
görülmesine rağmen homoseksüellik ve ensest ilişkiler Türk tarihinde yer bulmaz.
3- Dünyanın diğer medeniyetlerinde mazlum olan sürekli ezilip, köleleştirilip, sömürülüp, meta olarak kullanılmışken Türkler hep mazlumdan yana olmuşlardır.
4- Diğer büyük medeniyetlerin aksine, Türkler hiçbir zaman emperyalist olmamışlar, sürekli paylaşmışlardır. Gittikleri yeri imar etmeleri bundandır.
5- Diğer medeniyetlerin aksine Türkler hiçbir zaman ırkçılık yapmamış, gittikleri yerlerin halklarıyla karışmış bir ve bütün olmayı tercih etmişlerdir.
6- Dinlerin, peygamberlerin ortaya çıktığı Ortadoğu coğrafyası dahil, bütün medeniyetler kendi yaptıkları putlara, güneşe değişik şeylere taparken, Türkler bugünkü tek Tanrı inancı neyse aynı şekilde Kök Tengri dininde, tek ve kudretli olan Tanrıya inanıyorlardı ve insanlık tarihinin en eski tek tanrılı dinine sahiplerdir. Yanlış ve kasıtlı dayatıldığı şekilde Şamanizm hiçbir zaman Türklerin dini olmamıştır.
7- Türklere, 1517 den sonra İslamda Maturidi itikadı terk edilip, Eşari anlayışı, yani nakilcilik anlayışıyla Emevi dini dayatılana kadar dünyanın en ileri, bilimsel ve teknolojik milletiydi.
Daha sıralanabilecek bu ve benzeri özellikleri hiç kimse inkar edemez ama asalet yokluğundan ve ruhlarındaki kirden dolayı bazıları Türk'e düşman olurlar.
Bu özelliklerden dolayı Türk olmak bir şereftir.
Türk olmadığı halde kendisini Türk hissedenler için de insani tekamülünün gelişiminden dolayı Türk olmak şeref ve mutluluktur.
İşte bunun için; NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder